Expositie over Bedrijvigheid op het water

Expositie over Bedrijvigheid op het water

Tentoonstelling “Waterbedrijvigheid” in de Paduakerk in Millingen aan de Rijn: Een Duik in Maritieme Geschiedenis

Stelt u zich eens voor dat u een reis kunt maken door de maritieme geschiedenis, de bedrijvigheid op en aan het water van weleer kunt herbeleven en de verhalen van een regio die diep verbonden is met het water kunt ontdekken. Dat alles is mogelijk tijdens de “Tentoonstelling over bedrijvigheid op en aan het water”, gehouden in de H. Antonius van Paduakerk in Millingen aan de Rijn van 22 mei tot en met 30 oktober.

Deze indrukwekkende tentoonstelling is samengesteld door het Cultuurhistorisch Informatiecentrum ’t Laag, gevestigd in Millingen aan de Rijn. De expositie werpt een fascinerende blik op vijf centrale onderwerpen: voetveren, scheepswerven, parlevinkers/bunkerschepen/binnenvaart, steenfabrieken en visserij. Aan de hand van een schat aan foto’s, diverse historische artikelen en authentieke attributen wordt een levendig beeld geschetst van de bedrijfstakken die in het verleden sterk afhankelijk waren van het water.

De tentoonstelling is echter niet alleen bedoeld voor volwassenen. Ook aan de jongere generaties is gedacht. Kinderen kunnen deelnemen aan een interactieve fotospeurtocht in de tentoonstelling, waarbij ze raadsels oplossen en hun kennis vergroten over de oorsprong van schepen, vlaggen identificeren en zelfs een kleurplaat uitkiezen om mee naar huis te nemen. Bovendien kunnen ze hun handigheid testen in het maken van scheepsknopen. Een educatieve en plezierige ervaring voor het hele gezin.

Wat deze tentoonstelling extra bijzonder maakt, is de actieve betrokkenheid van de lokale gemeenschap. Veel inwoners van ’t Laag en ver daarbuiten hebben de tentoonstelling al bezocht en hebben hun waardevolle verhalen en herinneringen gedeeld met de gastheren en -vrouwen van het Cultuurhistorisch Informatiecentrum. Deze persoonlijke bijdragen voegen een unieke dimensie toe aan de tentoonstelling en geven bezoekers de mogelijkheid om de geschiedenis door de ogen van degenen die het hebben meegemaakt, te beleven.

Daarom nodigen we u graag uit om de “Tentoonstelling over bedrijvigheid op en aan het water” te bezoeken, uw eigen verhalen te delen en de rijke maritieme geschiedenis van deze regio te verkennen. Daarnaast biedt de H. Antonius van Paduakerk zelf ook een schat aan culturele en historische bezienswaardigheden. Er zijn rondleidingsboekjes beschikbaar, zodat iedereen de kans heeft om meer te leren over het prachtige interieur van de kerk.

Mis deze unieke kans niet om een duik te nemen in het verleden en de betekenis van waterbedrijvigheid voor deze gemeenschap te begrijpen. We heten u van harte welkom op dinsdag, vrijdag en zondag tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Kom en laat u inspireren door de fascinerende wereld van maritieme geschiedenis.